1289129012881291
 

Flot fremmøde til årets klubmøde

Man 19. november 2018

392 - 6904

Igen i år var der fyldt op i klubhuset, da bestyrelsen mandag aften inviterede til det årlige klubmøde.
Hundrede medlemmer kvitterede for invitationen med engagement og spørgelyst, så det var lige med nød og næppe, at man kunne holde tidsrammen for mødet

Formand Claus Svold bød velkommen og gav en orientering om generelle forhold i Golfdanmark. Det går tilbage med medlemstallet, og dermed kontingentindtægterne. Det samme gælder greenfeeindtægterne. Færre juniorer spiller golf, og flere bliver løst tilknyttet klubberne via forskellige fleksible medlemskaber.

I vores egen klub ses de samme tendenser, og det giver naturligvis udfordringer, når bestyrelsen skal lægge budget for det kommende år og fastholde ambitioner om at skabe nye og spændende tiltag for klubbens medlemmer og gæster.

Med hensyn til Restauranten brugte formanden tid på at mane usande rygter i jorden.
”Jeg har også skrevet om det i MedlemsNyt – der er helt fejlagtigt sat en historie i omløb om, at det er urimeligt dyrt og underlagt stramme restriktioner at drive klubbens restaurant. Det er ikke rigtigt, og de kommende ansøgere beder vi om at komme med deres koncept for driften, så arbejdet går på at få klubbens behov og forpagterens ønsker til at gå op i en højere enhed. Man kan ikke leve af omsætningen fra klubbens medlemmer alene, så man skal holde selskaber og sælge mad ud af huset. Giver det en årlig omsætning på f.eks. 3 mio kr, så koster den årlige husleje 100.000 kroner. Beløbet er fastsat af HORESTA. De penge går i VGCs kasse, og deraf betaler vi inventar og reparationer, plus vi giver en række tiltag for at styrke driften for restauranten, fortalte Claus Svold. Et udvalg med Stig Brogård Andersen, Lars Skou og Bo Vaaben arbejder på at indgå en aftale med en ny forpagter af restauranten til den kommende sæson.  

Formanden gjorde de fremmødte opmærksomme på, at klubben kan få en momsrefusion på i omegnen af 100.000 kroner til drift, hvis man kan få 101 person til at indbetale et beløb på mindst 200 kr (hvoraf de 30 % kan trækkes fra i skat) inden nytår. Det lykkedes i 2017, og de penge kommer til at lune i klubkassen, når de bliver udbetalt i den nærmeste fremtid. Men det går trægt i år, så formanden appellerede til de fremmødte, og her på hjemmesiden kan vi sende appellen til resten af medlemsskaren.
Formanden opfordrede også til at hverve nye medlemmer via TryOut, som er en ordning, hvor nye spillere får 12 måneder til at prøve golf og beslutte, om golf er noget for dem.
For tidligere medlemmer er der frem til nytår en ”frit lejde” ordning, så det tidligere medlem kan slippe for at betale indskud (igen), ved indmeldelse i VGC.

Vejle Golf Clubs primære indsatsområde er banen, hvor halvdelen af budgettet bruges på at forbedre forholdene for spillerne.

Banen her og nu
Chefgreenkeeper Kristoffer Harreby fortalte lidt om arbejdet på banen her og nu og målene på længere sigt. Der er ingen tvivl om, at der skal en stor indsats til for at løfte banens stand, og derfor vælger klubben i denne vinter at lukke Skoven og Parken for spil, så greenkeeperne kan arbejde målrettet på forbedring af jordoverfladen, så den bedre kan holde til spillernes færden på banen. Det sker bl.a. gennem en meget omfattende topdressing, hvor der lægges sand på teesteder, fairway og greens, så de lerede jorde på bliver mere tørre i overfladen.

Vinterspil kommer til at forgå på Sletten, pt. først efter kl 8.30 og ved frost kun på korthulsbanen. Senere på vinteren, når græsset er gået i vinterdvale, bliver der spil fra provisoriske teesteder til en landmålerstok, som kan flyttes rundt i fairway ved greenområdet for at fordele belastningen fra spillerne. Hvis der kommer perioder med milde vejrforhold kan man spille til greens på vinterbanen.
I de kommende uger fortsættes det planlagte dræningsarbejde med et område på Sletten 3, hvor der samler sig vand ved meget nedbør. Det skal ledes ud i søen på samme hul. Arbejdet med dræn på Parken 4 er godt overstået.

Nye træningsfaciliteter
Bestyrelsen kommer på generalforsamlingen den 13. marts og præsenterer et gennemarbejdet forslag til nye træningsfaciliteter i VGC, og Jan Haugsted Petersen benyttede muligheden for at fortælle om det grundige forarbejde og lidt om de overvejelser, som der allerede er gjort. Et udvalg med Judith Domino, Gert Nielsen og Jan Haugsted gennemførte i efteråret en workshop med et repræsentativt udsnit af klubbens medlemmer. Ideerne fra workshoppen er blevet samlet, med fokus på tre hovedområder: driving range, indspil område og indendørs træning. Nu er udvalget i gang med at indhente priser og know-how til projekteringen. Den 6. december skal udvalget på inspirationstur hos Volstrup Golfcenter i Hobro for at se et indendørs center.

Nye regler
Niels Svenningen fortalte på vegne af klubbens Regel & Handicapudvalg, kort om arbejdet med nye golfregler og implementeringen i VGC. Der vil komme tilbud til medlemmerne om at deltage i gennemgang af de nye regler. Der er allerede planlagt to arrangementer, nemlig tirsdag den 15. januar og lørdag den 16. februar, hvor op til 75 medlemmer pr gang kan få gennemgået reglerne. Der bliver arrangeret flere arrangementer efter behov i 2019.

Formanden rundede mødet af, takkede for det store fremmøde og konstaterede, at det er fantastisk tilfredsstillende med den store interesse for klubben.