1289129012881291
 

Fokus på tankernes indflydelse på golf

Fre 16. marts 2018

434 - 6240

Selvom det i skrivende stund kan være vanskeligt at mærke, så nærmer forårets sig, og dermed med også opstarten på en forhåbentlig helt forrygende golfsæson. Foreningsafdelingen har i den anledning inviteret til et hyggeligt arrangement i golfklubben med fællesspisning og inspiration til træning af den mentale side af golf.

Onsdag aften mødte 37 medlemmer frem til en spændende og helt igennem golfrelevant introduktion til mentaltræning med coach og mentaltræner Marianne Linde, der igennem mange år har været en fast del af eliten i Vejle Golf Club.

Nu har hun gennemført uddannelsen til coach og mentaltræner, gennemført en masterclass i psykologi og satser fremover på at bruge sine færdigheder, blandt andet inden for golfsporten, hvor det er almen kendt, at man kan forstyrre sit gode spil noget så skrækkeligt, alene ved tankens kraft – uanset om man er ny eller erfaren i sporten.

”Mentaltræning er en anerkendt forskningsbaseret træningsform med stor dokumenteret effekt – både forebyggende og helbredende. Mentaltræning er udbredt i sportens verden, hvor atleter har brug for at være mentalt stærke for at vinde. Succesfulde atleter bruger mentaltræning, som en del af deres forberedelse – eksempelvis bruger de visualisering, hvor atleten via mental billedskabelse ser sig selv performe optimalt og få succes”, fortalte Marianne Linde og førte os ind i visualisering med tankens kraft ved hjælp små øvelser, som meget effektivt illustrerede tankens kraft.

”Interessen for coaching og mentaltræning fik jeg efter selv at have arbejdet med en mentaltræner gennem to år. Der oplevede jeg, hvilken forskel mentaltræning gjorde både i min sport, men også privat og i mit arbejdsliv”, fortalte Marianne Linde.

Hun har lavet en aftale med Vejle Golf Clubs juniorafdeling om at hjælpe seks elitespillere frem til sommerferien.

”Da jeg selv kom godt i gang med mentaltræning førte det til et meget mere stabilt golfspil, og det tror jeg er et af de ønsker, som mange deler”, sagde Marianne Linde og fik mange bekræftende tilkendegivelser fra de fremmødte.

”Det er ikke et quickfix, men en proces, hvor vi lærer at styre tankerne under spillet. Måden vi får styr på tankerne er at programmere hjernen til at gøre en ting på en bestemt måde. Vi kan med hjælp fra personlige lydfiler, som man lytter til et kvarter gerne 3 gange pr. uge, påvirke vores tanker. Lydfilerne hjælper simpelthen hjernen med at danne nye neuronspor og skaber dermed tanker som støtter os i vores tilstand og ønske om mål”.

”Vi ved, at hjernen påvirkes af omkring 60.000 tanker i døgnet, de 85 procent heraf fra underbevidstheden. Oftest ligger dine største forhindringer i de tanker, du gør dig om dig selv og din situation. Først når du får overblik over de tanker, der modarbejder dig, kan du komme på den rette vej mod succes – dette fordi du skal have dit fokus på, hvad du gerne vil – dine ønsker, i stedet for det du gerne vil undgå”, siger Marianne Linde.

Således motiveret rundede vi aftenen af med at ønske hinanden en rigtig god sæson – og holde fokus på, at forårstræningen ikke kun handler om den fysiske udfordring i at få arme og ben til at makke ret, men at det i allerhøjeste grad også kræver en indsats for at få hjernen i form til golf!

Er du blevet nysgerrig kan du læse mere på www.mariannelinde.dk