1289129012881291
 

Den nye chefgreenkeeper er startet

Ons 22. august 2018

563 - 6590

Af redaktør Thorkild Høj

Selvom det kun er få dage side, at Vejle Golf Clubs nye chefgreenkeeper, Kristoffer Harreby, er startet på jobbet, kan man allerede fornemme hans tilstedeværelse ude på banen. Det er i første omgang de små detaljer, der gør forskellen – f.eks. i form af malede hulkanter til divisionsturneringen i den forgangne weekend, greens på Sletten/Parken, der er klippet en lille smule kortere og fremhævede klippelinjer langs fairways.

”Det handler først og sidst om forberedelse. Jeg kommer til at ændre i en række arbejdsgange for at gøre det mere effektivt, men jeg vil gøre det stille og roligt, så medarbejderne får tid til at vænne sig til det, og golfspillerne kommer til at opleve en bane, hvor der er kælet for detaljen”, fortæller Kristoffer Harreby.

De i denne sæson så utroligt meget omtalte greens vil blive mere ensartede og rullet blive bedre gennem en målrettet arbejdsindsats.

”Vi lægger mere sand på greens, hvilket hjælper afdræning og dermed giver en mere tør overflade, der er mere modstandsdygtig overfor svampeangreb. Ved at topdresse hyppigt bliver greens mere faste og ruller bedre og mere ens. Det havde jeg succes med i Jelling”, fortæller Kristoffer Harreby, der blev uddannet greenkeeper i Vejle Golf Club, og fik job som chefgreenkeeper i Jelling, hvor han har arbejdet i tre sæsoner, inden drømmen om chefjobbet i VGC er blevet til virkelighed.

”Det er utroligt spændende og dejligt at være her, og jeg glæder mig enormt til at komme i gang sammen med hele holdet af greenkeepere. Jeg kommer i det kommende halve år til at arbejde meget med strukturen, så vi får planlagt hensigtsmæssige arbejdsgange og skal i samarbejde med baneudvalget lægge fornuftige planer for arbejdet med at løfte banen fremadrettet”, fortæller Kristoffer Harreby.

Han har et indgående kendskab til banen, da han som barn og ung lærte at spille golf her og har tilbragt utallige timer på anlægget. Kærligheden til golf og arbejdet med golfbaners beskaffenhed er så blevet omsat til professionelt, fagligt kendskab via uddannelsen til greenkeeper og efterfølgende praktisk know-how, da han som 25-årig fik muligheden som chef og ansvarlig for Jelling Golfklubs bane, der på kort tid har opnået et fantastisk omdømme, både hvad angår spilbarhed og finish. Man kan som almindelig golfer synes, at det er en helt mirakuløs forandring, men faktum er nok nærmere, at det er benhårdt arbejde – og masser af det – kombineret med engagement og faglige kompetencer, der har gjort den store forskel.

Kristoffers indgående kendskab til Vejles bane vil komme os til gode, og vi håber vind og vejr vil bistå ham i opgaven. Ingen tvivl om at der venter mange udfordringer, men forskellen ligger som bekendt i detaljen, og her er der ingen tvivl om, at Kristoffers faglige stolthed kommer til at skinne igennem! Velkommen til VGC.