1289129012881291
 

Fornem hæder til en historieinteresseret ildsjæl

Ons 2. maj 2018

442 - 6398

På DGUs årlige tema- og repræsentantskabsmøde uddeltes Sølvnålen bl.a. til Poul Erik Jensen fra Dansk Golfhistorisk Selskab, der gennem mange år har været en af ildsjælene bag Danmarks Golfmuseum, der er placeret på Munkebjerg Hotel i Vejle.
- Det er din fortjeneste, at en lang række unikke og kostbare genstande har fundet vej til netop Danmarks Golfmuseum, sagde Helle Christensen fra DGU’s bestyrelse blandt andet i sin tale til Poul Erik Jensen.

Some description Poul Erik Jensen ved DGUs repræsentantskabsmøde 2018


”Danmarks Golfmuseum er med sin samling særdeles veludstyret til at fortælle historien om golf i dagligdagen. I modsætning til den britiske pendant råder vi over langt flere udstillingsgenstande, der giver et grundigt indblik i golfspillets daglige remedier, hvor det britiske golfmuseums – naturligvis, fristes man til at sige, - i langt højere grad kan vise store mesterskabspokaler og unika fra store golfbegivenheder”, fortæller Poul Erik Jensen.


Udstillingen på Munkebjerg Hotel har åbent hver dag i tidsrummet kl 9 - 19, der er gratis adgang, og den er inddelt i forskellige temaer, fx ”Køllemagerens Værksted”, Danske professionelle, Ryder Cup, Golfbeklædning. Er det første gang du besøger museet, så sæt nogle timer af, for det er en imponerende mængde af golfeffekter, der er blevet samlet gennem tiderne.
Holst Sko Museumsturneringen, som traditionen tro afvikles i Vejle Golf Club hvert år på Kr. Himmelfartsdag, donerer samtlige indtægter til Dansk Golfmuseum.
”Pengene bliver brugt til indkøb af effekter, der fortæller golfens historie. Der er ingen omkostninger til administration, da jeg arbejder gratis”, fortæller Poul Erik Jensen med et stort smil.
”Men vi er et godt sted for øjeblikket, da vi næsten ikke kan finde ting, som mangler i samlingen. Et eksempel er fearthery boldene, syet af læder og fyldt med fejr, som man spillede med i starten. Den vi råder over er ikke i så fin stand, men den viser dog meget fint, hvordan bolden er blevet til. Hvis vi skal købe en i fin stand, så kan den koste op til 200.000 kroner”, fortæller Poul Erik Jensen, der løbende holder et vågent øje med, hvilke effekter der bliver udbudt til salg på diverse auktioner.


”Man kan sige, at vi er i den lidt sjove situation, at vi ikke helt ved, hvad vi gerne vil købe, før det bliver sat til salg”, siger Poul Erik Jensen, der frem til sidste år var præsident for EAGHC, European Association of Golf Historians and Collectors, der holdt møde på Munkebjerg Hotel.
”Vi høstede ved den lejlighed utroligt mange roser for Dansk Museum, og det er en utrolig tilfredsstillelse og et skulderklap for en målrettet og vellykket indsats”, siger Poul Erik Jensen.
Thomas Bjørn, der i år er kaptain for det europæiske Ryder Cup hold, donerede efter sin første deltagelse på Ryder Cup holdet i 1997 en række effekter til museet, der til samlingen har indkøbt en autografbog med Samuel Ryders signatur, hans karakteristiske bøllehat og en unik porcelænspokal fra Ryder Cups stifterens hjemmeklub Verulam.
En anden måde man kan støtte Dansk Golfmuseum er at blive medlem og betale kontingent til Dansk Golfhistorisk Selskab, eller man kan (som virksomhed) blive sponsor og ad den vej bidrage til Dansk Golfmuseums fortsatte udvikling.