1289129012881291
 

Dræning af Parken 5...

Tir 27. november 2018

Some description

Vi skal i gang med at dræne Parken 5. Vi stræber efter at banen bliver mere tør og modstandsdygtig overfor nedbør, og hvis indsatsen på Parken 5 som forventet bliver en succes, så gentager vi arbejdet på andre skovhuller, i første omgang, Parken 6 og Parken 7. Målet er at vi på sigt kan ”afskaffe” TRIO-banen og i stedet spille Sletten/Parken.

”Det kan virke ærgerligt at grave på banen nu, hvor den er flot og spilbar, men vi ønsker ikke at udsætte det helt nødvendige dræningsarbejde længere. I vinter tillod vejret ikke, at vi kørte med maskiner og derfor bider vi i dette sure æble nu, og får til gengæld en mærkbar forbedring af Parken om få måneder”, fortæller manager Bo Vaaben, efter at projektet er blevet drøftet grundigt i baneudvalget.

Vi har fået lavet en grundig undersøgelse af jordbundsforholdene og en geoteknisk rapport fra firmaet Franck Geoteknik, der anbefaler drænrør i fairway til at lede vandet ud til grøfter i siden. Derved sænkes grundvandsspejlet, som mange steder på banen står højt.

Desuden skal der etableres riste i de lavest liggende områder i fairway, så overfladevand kan ledes direkte væk via drænrørene.”

Vi starter arbejdet allerede i uge 28, med at rense de nuværende grøfter. I ugerne 29, 30 og 31 graver vi dræn i fairway efter den fremgangsmåde, som Franck Geoteknik anbefaler i sin rapport, og derefter reetablerer vi fairway så nænsomt, som det kan gøres ”, fortæller greenkeeperchef Niels Nielsen.

Det er klart, at arbejdet vil betyde gener for golfspillet, men for dog at kunne spille deles hullet i to halvdele. Der etableres et midlertidigt par 3 hul til sommergreen, mens der arbejdes med dræn på den første halvdel af hullet. Herefter spilles første halvdel af hullet som et midlertidigt par 3 hul til en ”vintergreen”, mens der arbejdes på den anden del af hullet.

Hvor det er muligt, rulles græsset af fairway, og når drænrør, sand og grus er fyldt i ”rulles” græsset tilbage. Arbejdet forventes gennemført i uge 32. Det vil efterfølgende tage cirka 3 uger med god græsvækst for at ”arene” forsvinder.

På lidt længere sigt skal dræningsprojektet genanvendes på udvalgte huller i Skoven.